“Ja, maar zoiets is mij nog nooit overkomen”.
Een zin die door vrijwel iedereen wel eens wordt gebruikt. Ook ík neem deze zin wel eens in de mond. En na deze zin gezegd te hebben, wordt er even afgeklopt. Een dingetje wat ikzelf ook wel eens doe. Bijgeloof? Ja, ik vind van wel. En dit terwijl ik juist heel nuchter ben. Wat drijft mensen in het magisch denken? In dit blog ga ik daar antwoord op geven.

Mijn naam is Romy de Weert. Ik ben tweedejaars student aan de School voor img_4203
Journalistiek. Mijn interesses liggen vooral bij verschillende culturen en andere landen. Na deze opleiding ben ik van plan om aardwetenschappen te studeren aan de VU met een specialisatie in de Spaanse taal. Mijn uiteindelijke droombaan is om te werken bij National Geographic.

Omdat ik na mijn studies bij National Geographic wil werken, ga ik in dit blog onderzoeksgericht te werk, maar niet zonder ook persoonlijke verhalen te vertellen. Ik heb een luisterend oor en kan me helemaal mee laten voeren in iemands wereld. Daarnaast is een kritische blik cruciaal bij dit onderwerp en weet ik goed wanneer ik deze moet toepassen.

Magisch denken ligt in andere landen en culturen anders dan in Nederland. Deze verschillen triggeren mij om hier meer over te weten. Waarom is bij ons een zwarte kat een teken van leed en onheil, maar in Engeland juist een teken van geluk? Magisch denken is iets wat je niet kan vastpakken. Het is zweverig en het hangt in de lucht, maar in dit blog zoek ik het tot de bodem uit.

Mail romydeweert@gmail.com
Tel 06-46605351

Advertenties